L'Espai Macià de les Borges acull la presentació de la biografia de Carrasco i Formiguera

11/05/2023

L'Espai Macià de la capital de les Garrigues acollirà aquest divendres, 12 de maig, la presentació del llibre 'Manuel Carrasco i Formiguera. Pensament i acció', de Lluís Duran, publicat per Viena Edicions. L'obra descobreix la trajectòria política i intel·lectual de Carrasco i Formiguera des dels seus orígens fins a la fundació d'Unió Democràtica de Catalunya.

En concret, l'acte tindrà lloc a les 19 hores, amb entrada gratuïta, i la presentació del llibre anirà a càrrec de Rosa Maria Codines, inspectora d'Educació, i l'autor. En el llibre l'historiador Lluís Duran ressegueix l'obra de govern de Carrasco i Formiguera, les represàlies que patí per la seva acció política, així com el significat durador de la seva aportació al catalanisme. L'acte està organitzat conjuntament pel consistori borgenc, l'Espai Macià i Òmnium Ponent-Lleida, amb la col·laboració de la Llibreria Quaderns.

Contes per a nadons a la Biblioteca

Pel que fa a les activitats d'aquest mes a la Biblioteca Comarcal Marquès d'Olivart, destaca la sessió especial per a nadons que ha tingut lloc aquesta setmana, en què s'ha participat, per segon any consecutiu, al projecte 'Créixer i llegir junts', que proposa als pares i mares treballar des dels primers anys de vida dels seus infants els contes i les imatges.

D'aquesta manera, ja s'han dut a terme dues sessions a la Sala Maria Lois de la Biblioteca, amb l'assistència en cada una, d'una vintena d'infants de 0 a 3 anys, acompanyats pels seus pares i mares. Les famílies han pogut gaudir de l'activitat 'Farcell de contes', a càrrec de Cia Fes-t'ho com vulguis, i a més a més, els nascuts l'any 2022 a les Borges Blanques, van rebre d'obsequi una carpeta amb un conte, un cd amb cançons de bressol i un llibres amb consells.

Nou grup de lectura

Igualment, com a novetat d'aquest mes de maig, destaca la creació d'un nou grup de lectura, organitzat entre la Comissió Ciutadana per la Memòria de les Borges Blanques i Biblioteca Marquès d'Olivart.  Aquest grup, a diferència dels quatre que ja es troben en funcionament serà de no ficció.

Es tracta d'un grup creat per a les persones que els agradi parlar de llibres d'assaig, que tenen com a tema principal esdeveniments emmarcats dins la memòria històrica. La primera sessió programada, per dimarts, 30 de maig, a les 20h, servirà per comentar el llibre 'La Guerra civil a les Garrigues: de la revolució a l'ocupació franquista', amb el seu autor Josep Rubió Sobrepere. Està previst programar quatre sessions a l'any, les pròximes per al 26 de setembre i el 28 de novembre.

Cartell de la presentació de Carrasco i Formiguera