Les Borges aprova redactar l'avantprojecte per abastir amb energia fotovoltaica les instal·lacions municipals

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha adjudicat aquest dimecres un contracte menor per redactar l'avantprojecte d'instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum a diferents equipaments municipals, que servirà per abastir-los amb energia neta. En concret, aquest treball servirà per estudiar tots els equipaments municipals i el seu consum, així com la possibilitat d'ubicar-hi plaques fotovoltaiques. D'aquesta manera, es podrà fer una estimació de la magnitud, emplaçament i pressupost aproximat d'aquestes instal·lacions en els diferents equipaments municipals.

La Junta de Govern Local ha adjudicat la redacció de l'avantprojecte a una empresa especialitzada, per un import de 8.228 euros, IVA inclòs. A través d'aquest estudi, es podrà saber, per tant, el nombre de plaques necessàries per abastir els edificis municipals i els llocs on es poden situar. Igualment, la redacció d'aquest avantprojecte servirà per poder demanar els ajuts que atorga la Unió Europea per a la instal·lació d'energies netes, en el marc dels fons de recuperació Next Generation.

Núria Palau posa en valor l'aposta del consistori per les energies netes

L'alcaldessa, Núria Palau, ha explicat que aquest avantprojecte és el primer pas per deixar de dependre de les fonts d'energia contaminants, i fer un pas endavant cap a les energies netes. L'alcaldessa ha detallat que, malgrat que la intenció del consistori és la d'optar als fons europeus per poder fer front al projecte, l'estudi també servirà per determinar la viabilitat econòmica i el temps d'amortització d'aquest projecte, independentment dels ajuts europeus, atesos els grans avantatges que comporta l'ús d'aquesta energia.

Igualment, Palau ha detallat que s'estudiarà la col·locació de plaques solars perquè els edificis puguin generar l'energia que consumeixen i, a la vegada, s'ampliaran les instal·lacions de plaques en aquells edificis municipals que disposen de més espai, per poder subministrar energia també aquelles instal·lacions que no tinguin la possibilitat d'instal·lar plaques solars per manca d'espai.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges