Enric Mir és elegit alcalde de les Borges per tercera vegada consecutiva

15/06/2019

Enric Mir ha estat escollit, per tercera vegada consecutiva, alcalde de les Borges en el Ple extraordinari de constitució de l’Ajuntament de les Borges Blanques i que s’ha celebrat aquest dissabte, 15 de juny. Ho fa gràcies als 7 vots que li han atorgat els regidors de Junts per les Borges i que l’erigeixen alcalde de la capital garriguenca, per tercera vegada consecutiva, i la segona amb majoria absoluta, una fita fins ara inèdita al municipi. Els 6 regidors de la coalició Borges per la República – Som Primàries – AM, la candidatura impulsada des dels CDR i l’ANC locals i a la qual s’hi van afegir ERC i la CUP, han votat Josep Ramon Farran, cap de llista de la formació i que en l’anterior mandat havia estat l’únic regidor de la CUP al consistori borgenc.

Una vegada constituïda la Mesa d’edat, presidida per Enric Mir, acompanyat per la regidora de Junts per les Borges Ariadna Salla, els 13 regidors han promès el càrrec per imperatiu legal.

Enric Mir ha pres possessió del càrrec i, durant el seu parlament, ha parlat de “cordialitat i de mà estesa per a tothom”, també s’ha dirigit als presents exposant el seu compromís envers les Borges Blanques, i ha parlat “d’honestedat com a forma de govern i de defensa dels valors com ara la llibertat i la dignitat del poble de Catalunya”.

Al seu torn, Maria Eugènia Porqueres, la segona de la llista de Borges per la República s’ha dirigit als assistents deixant clar que “volem que la retòrica dels bons propòsits quedi al marge i volem preguntar-nos modestament per què som aquí, per què fem política i per què la volem fer també des d’aquí a l’Ajuntament”.

Cal recordar que els regidors que conformaran el nou Equip de Govern són Enric Mir, Núria Palau, Jordi Ribalta, Maria Fusté, Daniel Not, Ariadna Salla i Maricel Viladoms (l’única regidora de nova incorporació). No repeteixen ni Francesc Mir, regidor d'Urbanisme i Esports, ni Esther Vallés, responsable de la cartera d'Acció Social i Ciutadania, Habitatge Social, Benestar, Família i Salut.

Al seu torn, a banda de Josep Ramon Farran, els regidors de Borges per la República que passen a formar part de l’oposició són Maria Eugènia Porqueres, Salvador Noguera – regidor i cap de llista d’ERC en l’anterior mandat –, Enric Cañero, Montse Casals – que també repeteix, ja que fins ara era regidora d’ERC - i Marta Urgell.

Enric Mir és elegit alcalde de les Borges per tercera vegada consecutiva