S'adjudica l'aparell de raigs X del CAP les Borges Blanques

El centre començarà a oferir el servei de radiologia al mes de juny, atenent així una reivindicació històrica dels veïns i professionals de les Garrigues

El Departament de Salut ha adjudicat recentment l’adquisició de la unitat radiològica per al CAP les Borges Blanques, que gestiona l’Institut Català de la Salut (ICS). Es tracta d’una unitat de raigs X monitoritzada amb dos detectors que permetrà realitzar, previsiblement, unes 5.000 exploracions l’any als veïns i veïnes de les Garrigues sense que s’hagin de desplaçar a d’altres poblacions.

En les properes setmanes es procedirà a la instal·lació de la maquinària i al mes de juny el centre començarà a oferir el servei de radiologia amb la incorporació d’un tècnic en diagnòstic per la imatge. Quan s’iniciï l’activitat, es faran exploracions programades dos o tres dies a la setmana i no es preveu oferir atenció urgent.

El Servei de Radiologia al centre sanitari estava previst en el projecte inicial del CAP, però es va acabar desestimant per criteris poblacionals. D’aquesta manera, l’actual Departament de Salut dona resposta a una reivindicació històrica del territori, evitant desplaçaments dels usuaris.

8 maig 2024 13:06

Nota de premsa Salut Generalitat

Manifestació 18112023