Salutació de l'alcaldessa

Foto alcaldessa

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Salutació de l’alcaldessa

Benvolgudes i benvolguts,

En nom de l’Ajuntament de les Borges Blanques, que tinc l’honor de representar, us vull donar la benvinguda a la nostra pàgina web i l'agraïment per accedir a aquest espai, on espero que hi trobeu tota la informació que busqueu sobre les Borges Blanques. Aquesta és una eina de comunicació que fa que la relació de les ciutadanes i els ciutadans amb l’Ajuntament sigui molt més fàcil, immediata i eficient, ens apropa a totes i a tots vosaltres.

Les xarxes socials i les tecnologies de la informació i de la comunicació ja fa anys que s’han convertit en una part important de la nostra vida quotidiana, i el seu ús s’ha vist encara més incrementat amb l’arribada de la Covid-19, que ha canviat la vida tal com la coneixíem i ens ha fet traslladar bona part de la nostra activitat laboral, social, educativa i administrativa a la xarxa.

Una tendència que també ha arribat a aquest consistori, que sabem que ha vingut per quedar-se i que ens fa avançar cap a la simplificació administrativa de tràmits i procediments de gestió i cap a una administració més moderna i transparent.

Aquí disposareu d’elements útils com el conjunt de l'oferta de serveis, la nostra agenda d’actes del consistori i l’oferta cultural del municipi, tota la informació sobre el que passa a les Borges, actualitzada cada dia, els butlletins municipals i tots els enllaços que posem a la vostra disposició perquè el portal web us permeti començar a endinsar-vos en les Borges Blanques.

A través d’aquest canal podreu conèixer una ciutat dinàmica i innovadora, de comerç i serveis.

Us convidem a descobrir la nostra identitat garriguenca, i el gran llegat cultural i associatiu que tenim a les Borges. Deixeu-vos encisar per la cultura de l’oli, amb les nombroses experiències i rutes oleoturístiques que organitzem per conèixer el municipi, i també per la nostra Festa Major i pel món geganter, que cada any reuneix centenars de colles d’arreu de Catalunya i milers de persones per celebrar la nostra tradicional trobada gegantera. Estem orgullosos de les nostres tradicions, i també de ser elaboradors d’un dels millors productes bàsics de la dieta mediterrània com és l’oli verge extra, un producte de gran qualitat i tradició que es pot degustar anualment a la Fira de l’Oli i les Garrigues, celebrada per Sant Antoni. Amb els almasserers, la DOP Les Garrigues i les cooperatives, disposem d’una oferta oleica-vinícola excepcional que ens situa en el mapa com una de les zones amb més tradició gastronòmica del país en la qual val la pena endinsar-se.

Us convidem a recórrer el Passeig del Terrall i les seves basses d’aigua, que també són plenes d’història. Es tracta del lloc de celebració de les primeres fires dels animals, i un espai que amb els anys, s’ha convertit en un dels principals centres neuràlgics de la nostra ciutat. Juntament amb l’espai museístic dedicat a Francesc Macià i Cal Gineret, són alguns dels atractius més emblemàtics de la ciutat, sense obviar la nostra plaça porxada, rebatejada com a plaça 1 d’Octubre, on “l’avi” president solia expressar-se davant la multitud congregada i amb l’anhel comú de fer un país cada vegada millor.

Les Borges és una ciutat que ha sabut transformar-se i adaptar-se a la modernitat, sense perdre els valors i les tradicions que la fan forta. Ha aconseguit que en ella hi convisquin en harmonia elements històrics com les cabanes de volta i els marges de pedra seca, que perduren tot i el pas del temps i de les generacions, i ens permeten rememorar la història del nostre municipi, juntament amb les més noves expressions de la modernitat, símbol de prosperitat. Apostem per la nostra gent, per les nostres empreses i per les persones emprenedores que han escollit les Borges com el lloc per fer realitat els seus projectes, a la vegada que garantim les infraestructures que ens permetin conservar en elles la nostra història com a poble.

Les Borges és també un municipi referent en la defensa de la democràcia i del dret a l’autodeterminació dels pobles, i demostrem dia rere dia el nostre suport als irrenunciables drets fonamentals de la ciutadania de les legítimes aspiracions i dels anhels de llibertat del nostre país.

Com a alcaldessa, i gràcies a la vostra confiança, entomo la responsabilitat de millorar cada dia encara més aquest poble i fer de les Borges un lloc encara millor en el qual viure, de treballar pel progrés social i econòmic de les Borges i per augmentar el benestar, la qualitat de vida i les oportunitats de futur de les borgenques i els borgencs. Només em resta convidar-vos-hi a venir i reiterar-vos una cordial salutació.

Visca les Borges Blanques i visca Catalunya!