L’Orquestra Filharmònica del Conservatori de Lleida omple el Pavelló de l’Oli amb l’espectacle “La volta al món en 80 minuts”
El passat dissabte, 5 d’abril, el Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques es va omplir de música i viatges imaginaris amb l’espectacle inaugural del Musica’t 2025, protagonitzat per l’Orquestra Filharmònica del Conservatori de Lleida, sota la direcció d’Agustí López i amb dramatúrgia i escenografia de Toni Vílchez.
L’actuació, que va reunir unes 250 persones, va oferir una experiència simfònica teatralitzada amb el títol “La volta al món en 80 minuts”, inspirada lliurement en la novel·la de Jules Verne. L’espectacle va ser conduït pel personatge del Rossinyol, interpretat per Toni Vílchez, qui va intentar seguir un trajecte propi a la recerca de Phileas Fogg, amb el desig de coincidir amb ell en algun moment del recorregut.
El públic va poder gaudir d’un repertori divers i suggeridor que evocava paisatges sonors de tot el món, amb obres de Manuel de Falla, Eduard Toldrà, Alexander Borodin, Jerry Goldsmith, John Williams, i molts altres compositors. L’escenari es va convertir així en un espai de descoberta musical que va portar els assistents des de l’Orient Mitjà fins a l’Amèrica Llatina, passant per l’Àsia central i l’Àfrica.
Aquest espectacle dona el tret de sortida a una nova edició del Musica’t, projecte impulsat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de les Borges Blanques i l’Escola de Música de les Garrigues, que enguany posa el focus en els instruments de corda, amb l’objectiu de promoure’n l’estudi i garantir el futur d’una orquestra pròpia dins del centre.
El Musica’t 2025 comptarà amb dues activitats més al llarg de l’any, combinant formació musical i accés obert a la cultura. A més, aquest projecte enllaça amb el Projecte Comunitari, una iniciativa educativa compartida amb el Pla Educatiu d’Entorn, que promou la pràctica instrumental entre l’alumnat de primària de les Borges Blanques.
Amb iniciatives com aquesta, l’Ajuntament i l’Escola de Música refermen el seu compromís amb la cultura de proximitat, l’educació artística i la formació de nous públics.
