La Fira acull una nova caragolada solidària

12/01/2024

La iniciativa, convocada per la Fecoll dissabte al migdia al Passeig del Terrall, vol finançar dos projectes de Lleida pels Refugiats.

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) torna a la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques amb la seva caragolada solidària.

Enguany, amb els diners recaptats pels assistents, pretén ajudar dos projectes impulsats per l’entitat Lleida pels Refugiats. El primer d’ells, Vacances en Pau, fa possible que infants sahrauís d’entre 10 i 12 anys, surtin dels camps de refugiats de Tindouf (Algèria) i siguin acollits per famílies catalanes durant els dos mesos d’estiu.

L’altre du per nom Haima Acull, Somriures de Sorra i té com a objectiu l’acollida a Lleida d’infants sahrauís amb patologies que no poden ser tractades als campaments de refugiats on resideixen. Amb l’objectiu d’acompanyar-los i brindar-los una atenció integral, mentre dura el tractament i fins que se’ls dona l’alta mèdica, els nens i nenes viuen en un pis de l’associació i es vetlla per mantenir la seva escolarització.

Les caragolades solidàries de la Fecoll van néixer el 2018 i cada any tenen presència també a la Fira de l’Oli de les Borges Blanques.

La cita serà el migdia del dissabte 20 de gener al Passeig del Terrall on els assistents podran col·laborar amb un tast de caragols per cinc euros.

caragolada solidària