Jordi Arnau Espuga Giné, guanyador del premi Olivera d’Or al Borgenc de l’Any

Per primera vegada, entre els quatre regidors que dicten les bases que participen com a jurat n'hi havia també de l'oposició, per voluntat del govern municipal de disposar d'un jurat més divers i plural.

 

El jurat del premi Olivera d’Or al Borgenc de l’Any, reunit el dilluns 21 d’agost al vespre, va decidir atorgar el guardó d’enguany a Jordi Arnau Espuga Giné, de 29 anys, per la seva labor professional com a constructor de gegants, entre els quals alguns de les Borges, i per la seva implicació en el teixit associatiu local, sobretot en l’àmbit de la cultura popular.

 

La candidatura d’Espuga va ser presentada per quatre entitats (Orfeó Terrall, Revista Terrall, Agrupació Sardanista de les Borges Blanques i Colla Sardanista Brut Natura) i en una primera votació va empatar amb altres dos candidats. En una segona votació, Espuga va ser escollit guanyador.

 

El premi Olivera d’Or al Borgenc de l’Any el convoca l’Ajuntament de les Borges per distingir les persones físiques o jurídiques que hagin portat a terme una labor personal o institucional en qualsevol camp de l'activitat humana (ciència, cultura, esport, etc...) de caire positiu per a les Borges Blanques. El termini per a la presentació de candidatures es va obrir al juliol i va finalitzar el 10 d’agost, amb un total de set candidatures presentades. A més de Jordi Arnau Espuga, han sigut candidats Antoni Bresolí, Trini Boldú, Sebastià Tolosa, Francesc Macià, família Vallés i Club Tennis La Serreta.

 

Els guanyadors de les últimes edicions del premi han estat el col•legi Mare de Déu de Montserrat, les víctimes de la Covid, el cor Eurídice, el Futbol Club Borges i el pare Botam.

 

Com a novetat d’aquest any, i amb la voluntat de ser més plural i representatiu, el govern municipal ha interpretat el punt de les bases que designa “quatre regidors de l’Ajuntament” entre els membres del jurat de manera que dos fossin de l’equip de govern i dos del grup de l’oposició. Fins ara, els quatre regidors sempre havien estat de l’equip de govern.

 

L'acte d'entrega es farà el primer dia de Festa Major, el divendres 1 de setembre, a la sala Maria Lois. En el mateix acte s'entregarà el premi Olivera d'Or al Garriguenc de l'Any, que convoca el Consell Comarcal de les Garrigues.

 

Les Borges Blanques, 25 d’agost de 2023.

Jordi Arnau constructor de gegants