El Ple de les Borges se suma al territori i rebutja el macro abocador a Riba-Roja d’Ebre

28/03/2019

El Ple ordinari de les Borges Blanques d'aquest dijous, 28 de març, va adherir-se per unanimitat a la moció de rebuig al projecte de macro abocador que es vol construir a Riba-Roja d'Ebre, el qual també ha despertat un rebuig pràcticament unànime en altres municipis i institucions. L'Ajuntament borgenc s'alinea d'aquesta manera amb el territori en considerar que el projecte de l'abocador de residus industrials que es planteja a Riba-Roja xoca frontalment amb la línia de desenvolupament econòmic consensuada pel gruix d’agents públics i privats residents a les Garrigues.

D'altra banda, el Ple d'aquest dijous va tirar endavant, amb els vots a favor de l’Equip de Govern i en contra d’ERC i la CUP, la modificació del pressupost municipal de l'any 2019 mitjançant crèdit extraordinari. També es va aprovar la renovació d'una pòlissa anual, que va comptar amb el suport de CiU, l’abstenció dels quatre membres d’ERC i el vot en contra de la CUP.

Així mateix, durant el Ple municipal es va donar compte de la liquidació del pressupost de 2018, que tanca l'exercici en positiu i acumula un deute viu del 52,17% (una xifra similar a la de l'any anterior), i de l'informe de morositat i del període mitjà de pagament corresponent al 4t trimestre que ha estat de 18,02 dies.

El Ple de les Borges se suma al territori i rebutja el macro abocador a Riba-Roja d’Ebre