El Ple de l’Ajuntament de les Borges aprova una moció per demanar la gratuïtat de l’AP-2 als garriguencs

28/09/2018

El Ple de l’Ajuntament de les Borges ha aprovat aquest dijous, 27 de setembre, els comptes generals del consistori de l’any 2017 amb un superàvit anual d’1.270.990 euros i un estalvi de 742.149 euros. Igualment la sessió ha tirat endavant una moció del PDeCAT per demanar la gratuïtat de l’AP-2 a tots els garriguencs i garriguenques.

A més a més, durant el ple s’ha donat compte del compliment inicial de la gestió pressupostària, en què s’han cobert les necessitats amb un grau d’execució de les despeses del 83,79% i d’ingressos del 93,86%. D’altra banda, hi ha un rati de deute viu de 53,58%, molt per sota del 75% autoritzat i el període mitjà de pagament a finals d’any que ha estat de 10,42 dies.

Moció per demanar la gratuïtat de l’AP-2 entre Lleida i Montblanc

Tal com es va aprovar al ple de la Diputació, el govern municipal de les Borges ha aprovat amb els únics vots del PDeCAT demanar l’ampliació del tram de desviació obligatòria per a camions de les Borges fins a Soses al Ministeri de Foment, qui n’és l’autoritat competent i demanar al Departament d’Economia i Finances de la Generalitat la gratuïtat de l’AP-2 en tot el tram de desviació per als garriguencs i garriguenques, tal com passa a l’N-340 i altre vies.

Una mesura urgent mentre no es dugui a terme la duplicació de l’N-240 en el tram que va des de Lleida fins les Borges Blanques o s’alliberi definitivament l’autopista AP-2.

Moció de la CUP per bonificar els vehicles pesants entre Borges i Soses

La CUP ha presentat una moció per demanar al Servei Català de Trànsit la bonificació i desviament de camions obligatori entre les Borges i Soses. Una demanda que no ha estat aprovada ja que n’és el Ministeri de Foment qui en té la competència. A més a més, en el moment de la votació, els regidors de la CUP i d’ERC han abandonat la sala al no voler debatre de manera conjunta les dues mocions sobre el mateix tema, tal com proposava l’equip de govern.

El Ple de l’Ajuntament de les Borges aprova una moció per demanar la gratuïtat de l’AP-2 als garriguencs