Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Zoo i Roba Estesa descarregaran el seu directe a la Festa Major de les Borges

30/08/2021

Les Borges Blanques ja ho té tot a punt per celebrar, del 3 al 7 de setembre, una nova edició de la seva Festa Major, que torna amb més força que mai després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia. Els caps de cartell d’enguany seran Roba Estesa, que portarà el seu directe a la zona de les penyes aquest divendres, i Zoo, que amenitzarà la nit de dissabte.

Aquesta edició de la Festa Major, marcada per les mesures de prevenció per fer front a la pandèmia i pels actes amb control d’aforament, recuperarà el tradicional espectacle a càrrec de les colles geganteres, gralleres i de diables, aquest dissabte.

Per aquest diumenge a la tarda s’ha programat una sessió de discjòquei en homenatge a Cosmin Ionescu, el jove borgenc, amant de les sessions de música, que va morir el passat mes de febrer després d’una llarga lluita contra el càncer.

A més a més, la Festa Major comptarà amb propostes infantils, com és el cas d’una actuació a càrrec de Dàmaris Gelabert; també aposta pel teatre, amb propostes com la de Guillem Albà, i per les actuacions musicals amb algunes de les orquestres més distingides del panorama, com l’Orquestra Maravella, que actuarà aquest dilluns a la tarda i a la nit.

Els actes de divendres
La Festa Major de les Borges arrencarà aquest divendres al migdia amb el tradicional repic i volteig de campanes que donarà inici a la celebració. Als Jardins del Terrall, a partir de les 12, tindrà lloc l’acte d’homenatge corresponent al premi Olivera d’Or al borgenc de l’any 2021, que enguany serà un reconeixement a les víctimes de la Covid-19.

A la tarda, hi haurà una actuació infantil amb Dàmaris Gelabert i un concert amb el grup Jazzwoman. A la nit, es durà a terme, al Pavelló Francesc Macià, l’actuació teatral de Guillem Albà amb l’obra Jaleiu i, paral·lelament, a la zona de les penyes, tindrà lloc un concert amb el grup Roba Estesa.

Les propostes de dissabte
La jornada de dissabte arrencarà amb un campionat de tir al plat i una tirada de bitlles i, a les 11.30 hores tindrà lloc el repic de la traca i el repic ‘El canó del saló’, anunciant la traca de Festa Major, a càrrec de l’escola de campaners de les Borges. A les 12, la zona de penyes acollirà la 49a edició de les Jornades Internacionals Folklòriques amb el grup Internacional d’Equador i, a continuació, hi haurà un espectacle infantil amb Asteroid.

A la tarda, es durà a terme un concert amb l’Orquestra En Esenzia i, paral·lelament, l’actuació de les colles geganteres, gralleres i diables de les Borges. A les 21 hores, actuaran els diables i, a la nit, tindrà lloc un concert amb l’Orquestra En Esenzia i, paral·lelament, una actuació del grup Zoo.

Diumenge de Festa Major
Aquest diumenge al migdia, els actes de Festa Major continuaran amb la tradicional Missa Major a l’Església Parroquial cantada per l’Orfeó Terrall. Paral·lelament, la plaça 1 d’Octubre acollirà un concurs de Sardanes amb la Cobla Reus Jove i, al Pati de l’Institut, hi haurà jocs de fusta i de circ per als més menuts.

A la tarda, tindrà lloc una sessió de discjòquei en homenatge a Cosmin Ionescu, el jove borgenc que acostumava a animar les festes del municipi a través de la seva música i de les seves sessions i que el passat mes de febrer va morir després d’una llarga lluita contra el càncer. En concret, durant la sessió, portaran el seu ritme a les Borges un total de 5 discjòqueis, i la recaptació es destinarà a l’AFANOC.

Durant la jornada de diumenge, a més a més, tindrà lloc un concert de tarda amb l’Orquestra Pasarela, un espectacle musical amb el grup Brincadeira a la zona de les penyes i, a la nit, un concert amb la mateixa Orquestra Pasarela i una actuació de Portobello a la zona de les penyes.

Els actes de dilluns i dimarts
Dilluns hi haurà un espectacle infantil a càrrec del Centre de Titelles de Lleida i un concert al migdia amb la Cobla Cossetània. A la tarda, portaran el seu directe l’Orquestra Maravella i els Bandarra Street Orkestra i, a la nit, serà el torn de The Pink Goats, que oferiran un concert a la zona de les penyes, alhora que tindrà lloc un concert de nit amb l’Orquestra Maravella al Pavelló Francesc Macià.

Dimarts serà el darrer dia de Festa Major, i els actes arrencaran al migdia, amb un concert de la Cobla Tàrrega als Jardins del Terrall. A la tarda, el Pavelló Francesc Macià acollirà Mistela, Candela i Sarsuela i, a continuació, a la zona de les penyes hi haurà un concert amb el grup Smoking Stones, un grup tribut als Rolling Stones. A la nit, tindrà lloc un concert amb el grup Yo suspendí EGB i, per cloure la Festa Major, a partir de les 12 de la nit, hi haurà un gran castell de focs des dels Jardins del Terrall.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Núria Palau i Ariadna Salla amb els cartells de la Festa Major

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70