Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

L’Ajuntament de les Borges es posa en marxa contra l’atur juvenil

20/07/2021

L’Ajuntament de les Borges ha posat en marxa un seguit de mesures urgents per lluitar contra l’atur juvenil, tal com es va acordar en el Ple ordinari del mes de juliol, en què es va aprovar una moció presentada pel grup de Junts per les Borges i aprovada per unanimitat que proposava línies d’ajuts específiques per a joves i convenis de formació dual i de pràctiques universitàries, entre altres.

A través d’aquest acord, el consistori ha implementat un seguit de mesures, si bé n’hi ha que ja s’estaven aplicant, i ha instat les administracions a impulsar reformes i elaborar plans que suposin un benefici per al jovent de les Borges.

El consistori borgenc s’ha compromès a crear línies d’ajuts per a aquelles empreses del municipi que efectuïn contractes indefinits a joves menors de 30 anys, una mesura que ja s’està duent a terme a través de la concessió de subvencions a autònoms i empreses per a la contractació de personal. Aquesta línia atorga subvencions a les empreses que contractin nou personal amb una durada mínima d’1 any o contractin joves en pràctiques amb una durada mínima de 6 mesos.

La moció també estableix que el consistori crearà una partida pressupostària en el pressupost municipal destinada a desenvolupar mesures específiques i a facilitar recursos per fomentar l'emprenedoria i l'autoocupació entre joves menors de 30 anys. En aquest sentit, l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que l’Ajuntament ja contempla ajuts específics per al jovent, com és el cas de les subvencions per a la rehabilitació d’edificis per part de persones joves. Igualment, Palau ha destacat la Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues, que aquest mes de juny va celebrar la seva primera edició, així com les formacions per a emprenedors i emprenedores que es van desenvolupant periòdicament al Centre d’Empreses Innovadores de les Borges (CEI), a càrrec del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

L’Ajuntament també fomentarà, gràcies a aquesta moció, els convenis de formació dual i de pràctiques universitàries remunerades entre les empreses del municipi, així com del mateix Ajuntament, i els diferents centres educatius. Igualment, es compromet a fomentar el desenvolupament i la formació en drets laborals als instituts d’educació secundària municipals, una tasca que duu a terme l’Oficina Jove de les Garrigues. Així mateix, el consistori potenciarà i millorarà la infraestructura digital i tecnològica per agilitar els tràmits de la burocràcia de competència municipal.

L’Ajuntament de les Borges també insta, a través d’aquest acord, les administracions a elaborar un Pla Estratègic d’Ocupació Juvenil; al Govern espanyol a impulsar reformes per fomentar la contractació indefinida dels contractes al jovent, i a reduir un 80% la quota d’autònoms fins als 36 primers mesos, i al 50 fins al mes 48 per al jovent.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que aquesta precarització laboral del jovent s’ha vist aguditzada amb l’arribada de la pandèmia, de manera que, a través d’aquest acord, el consistori borgenc també insta el Govern espanyol a elaborar una legislació específica que marqui les condicions per al teletreball i incorpori sancions que penalitzin la vulneració dels drets laborals dels i les joves.
 

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Una càpsula formativa impartida al CEI de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70