Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges instal·la una barrera de protecció a l’entorn del Canal d’Urgell per millorar-ne la seguretat

19/08/2021

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat l’adjudicació d’un contracte per a instal·lar una barrera de protecció per a l’entorn del Canal d’Urgell, al tram de la Banqueta que discorre pel paratge de la Fita, per millorar-ne la seguretat.

Aquest element de protecció es col·locarà de forma paral·lela al canal en aquest tram tan transitat per vehicles i per vianants, per tal d’impedir que tots aquells qui circulin per aquesta zona puguin caure al canal d’Urgell. En concret, s’ha adjudicat el contracte a una empresa especialitzada en instal·lació d’elements de trànsit per un valor de 10.455 euros, IVA inclòs.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que “aquest tram de banqueta en què es duran a terme les obres de millora, té un desnivell d’uns 10 metres entre el paviment i la cota del canal, la qual cosa que fa que sigui un tram molt perillós si no s’hi instal·la algun tipus de protecció. Actualment hi ha una barana de fusta que amb el pas del temps s’ha deteriorat i, per tant, ja no fa la funció protectora que és necessària. Amb aquest nova barrera, seguim millorant la seguretat vial de les borgenques i borgencs i actuem preventivament per a evitar possibles incidents”.

Aquest espai paral·lel al canal d’Urgell és molt pròxim al sòl urbà del municipi, la qual cosa fa que el camí lateral sigui molt utilitzat pels veïns i veïnes de les Borges. Ara, amb aquesta nova barrera metàl·lica que tindrà un acabat de fusta, es garantirà la seguretat de totes aquestes persones que utilitzen l’entorn del municipi per fer esport, passejar, o bé que hi circulen amb el seu vehicle per motius diversos.

El consistori borgenc, al Sistema Central d’adquisicions de béns i serveis
La Junta de Govern Local del consistori borgenc també ha servit per aprovar l’adhesió de l’Ajuntament al Sistema Central d’adquisicions de béns i serveis de la Generalitat de Catalunya en totes les seves categories de subministraments i de serveis. Es tracta d’un conveni de col·laboració entre l’ens local i la Comissió Central de Subministraments en què s’estableixen les condicions de participació en aquest sistema que permetrà a l’Ajuntament la simplificació dels procediments de licitació, reduir terminis, i li aportarà seguretat jurídica i un cert nivell d’estalvi gràcies a la compra centralitzada i a les economies d’escala.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Imatge del canal

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70