Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges repara camins malmesos pel temporal Glòria

04/03/2020

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges ha aprovat, aquest dimecres, l’adjudicació del contracte menor d’obra de reparació de camins malmesos pels aiguats causats pel fenomen meteorològic Glòria, els dies 21, 22 i 23 de gener del 2020.

Donada la intensitat de les pluges d’aquell temporal de llevant, es van malmetre nombrosos camins de titularitat municipal que, els responsables borgencs han considerat que cal reparar de manera urgent, ja que la majoria són molt transitats pels propietaris de les finques de conreu a les quals donen accés.

Així, s’ha adjudicat a una empresa especialitzada de les Garrigues un contracte per a procedir a la seva reparació, per un import de 15.880 euros més IVA, la qual s’encarregarà de reconstruir alguns trams, malmesos pels aiguats i rubinades, dels camins de Les Pedreres, Les Figueres, Comandevol, l’Espona Grossa, Pla de Falliver, Les Guixeres, Aiguamolls, Sant Salvador i Deixalleria, reomplint-los amb graves, reconstruint-los, refinant-los i compactant-los amb mitjans mecànics.

L’actuació també preveu, llaurar reg asfàltic i refer amb graves el Camí del Salat, del pati del Nicanor fins al desguàs; i, finalment, l’aportació de material, refinar i compactar el Camí de Maisa.

Petició de subvencions

Igualment, la Junta ha aprovat la sol·licitud de subvenció directa al Departament de la Presidència de la Generalitat per les despeses derivades del mateix temporal Glòria, per un import de 48.281,27 euros, amb l’IVA inclòs, per a poder finançar una part de les actuacions de reparació dels danys causats al parc de la Font Vella, de la capital garriguenca, un dels seus paratges més afectats.

En aquest sentit, el consistori borgenc preveu demanar una altra subvenció al Ministeri de Foment, també per a reparar les afectacions produïdes per la llevantada de gener a altres camins, a l’aparcament municipal d’autocaravanes i una nova reparació en una altra part de la Font Vella, entre altres.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Algunes de les afectacions pel temporal Glòria al Camí de la Deixalleria de les Borges.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70