Cal Pauet

Un Museu que recrea el paisatge de la nostra infantesa

Ens fa reviure la vida col·legial dels anys 50 i 60, els jocs de carrer, l’escola, els llibres d’estudi, el cinema, els tebeos, la publicitat, les joguines... així fins a dos mil cinc-cents objectes per recordar... La memòria primera és l’última que es perd.

Aquelles nenes i aquells nens de pantalons curts érem sense saber-ho el plançó de la persona que ara som. Per a ells, per a nosaltres, he configurat una vivència en un indret natural i màgic on també sovintejarà la projecció de fotografies històriques de la nostra terra acompanyades d’un fons musical creat i interpretat expressament per al Museu. Alhora podeu admirar l’enorme projector de cinema Ossa, construccions fetes amb Meccano, un ventall de còmics diferents, vehicles, objectes religiosos i els estris més sorprenents de la casa i del treball.

També hi ha un apartat dedicat als anys 20 en record de la infantesa dels nostres pares i avis en el quals pot admirar un recull de preciosos llibres de lectura i d’estudi d’aquell temps.

El Museu de cal Pauet s’ubica al centre de les Borges Blanques, entre l’Ajuntament i l’Església, en l’antic molí d’oli propietat del meu avi cinquè Pau Farrerons i Sagarra. Aquest singular patrimoni històric s’ha mantingut en un excepcional estat de conservació malgrat el pas del temps... i les ofertes dels promotors per edificar-hi un bloc de pisos.

Horaris i Preus

  • Obrir al públic significa més d’una hora de preparació més els temps que dediquem a la vostra visita, sempre benvinguda. Per això, per a visitar el museu cal que demaneu hora al 619972250 amb antelació.
  • Obrim els diumenges. Per a visites en dies feiners consulteu-nos la disponibilitat. El preu és de 2,50 euros els diumenges.
Museu de Cal Pauet