Secció actual:
L'Ajuntament
Seccions:
Ets a: Portada > Ajuntament > Salutació de l'alcalde
Ajuntament

Salutació de l'alcalde

Enric Mir i Pifarré, nascut al 1956 a les Borges Blanques, està casat i té dos fills.

Va estudiar Empresarials a la Universitat Lió II, a França, i Ciències Polítiques a la mateixa universitat. Mir ha desenvolupat la seva trajectòria professional a les Borges, al capdavant d’una empresa de distribució en el món dels carburants. 

L’any 2002 va començar la seva militància a l’agrupació local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a les Borges i, l’any següent va formar part de les llistes de CiU, entrant a l’Ajuntament amb Govern de l’alcaldessa Carme Benet, l’any 2003, on va ocupar la regidoria d’Hisenda i Promoció Econòmica. Durant la legislatura 2007-2011, Mir va exercir de portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de les Borges Blanques. 

L’any 2011 fou designat cap de llista de CiU a les Borges, i al mes de maig va ser escollit alcalde de la capital de les Garrigues i, a més, va passar a gestionar les àrees d’Hisenda, Medi Ambient, Festes i Parcs i Jardins. 

Després de liderar el procés sobiranista a les Borges Blanques, sent el responsable local del 9 de novembre de 2014,  es va dedicar a situar el consistori al dia dels seus compromisos i obligacions de pagament i a reduir-ne l’endeutament. 

Al maig de 2015, va ser reescollit alcalde després de rebre la confiança majoritària de la ciutadania de les Borges, i actualment gestiona directament les àrees d’Economia, Hisenda i Comunicació. La seva acció de govern es basa en la proximitat amb la ciutadania, el respecte al patrimoni històric, natural i cultural, i en la millora de la qualitat de vida dels borgencs i les borgenques.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Benvolguts i benvolgudes,

En primer lloc us vull donar la benvinguda i l'agraïment per accedir a aquest espai, on espero que hi trobeu la informació que busqueu sobre les Borges Blanques. És una eina de comunicació que fa que la relació dels ciutadans i de les ciutadanes amb l’Ajuntament sigui més fàcil, immediata i eficient. A més, també és útil per avançar cap a la simplificació administrativa de tràmits i procediments de gestió. 

Aquí disposareu d’elements útils com el conjunt de l'oferta informativa i de serveis, l'agenda, els butlletins municipals i tots els enllaços que posem a la vostra disposició perquè el portal web us permeti començar a descobrir les Borges. 

A través d’aquest canal entrareu en una ciutat dinàmica i innovadora, una ciutat de comerç i serveis. Però també coneixereu la nostra identitat garriguenca, i el gran llegat cultural i associatiu del qual m’agrada destacar la cultura de l’oli i la cultura popular i tradicional, concretament la Festa Major i el món geganter. 

Entrant al detall de la nostra ciutat, així com el la comarca de les Garrigues del que tenim l’honor de ser-ne capital, cal fer esment que elaborem un dels millors productes bàsics de la dieta mediterrània com és l’oli verge extra, excel·lent tant pel que fa al gust com a les seves propietats saludables, que es pot degustar en la Fira de l’Oli i les Garrigues que se celebra cada any per Sant Antoni. Agrupats en la DOP Les Garrigues, juntament amb la DOP Costers del Segre, disposem d’una oferta oleica-vinícola excepcional i motiu de degustació i visita del territori més que justificades.

També tenim el Passeig del Terrall, amb les seves basses d’aigua on se celebrava la fira dels animals i ara s’hi recreen els ànecs i els cignes, juntament amb l’espai museístic dedicat a Francesc Macià, que són alguns dels atractius més emblemàtics de la ciutat, sense obviar la plaça porxada, on a “l’avi” president li agradava expressar-se davant la multitud congregada en la seva condició de Diputat per les Borges Blanques.

La ciutat ha seguit la transformació del sector agrari cap a la societat de serveis i l’arribada de l’aigua amb el Segarra-Garrigues hauria de suposar en els anys propers el nou revulsiu econòmic posant en valor les terres de secà.

Finalment, la imatge de les cabanes de volta i els marges aixecats amb pedra seca que perdura tot i el pas del temps i de les generacions, és patrimoni inamovible d’aquesta terra que conservarem, a la vegada que Catalunya defensa la seva cultura, la seva llengua i la seva voluntat de ser, de forma irrenunciable.

Només em resta convidar-vos-hi a venir i reiterar-vos una cordial salutació.

Enric Mir i Pifarré

Alcalde de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques
Facebook Twitter Instagram

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70