Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Quatre infants saharauís passen les “Vacances en Pau” a les Borges, amb les seves respectives famílies d’acollida

19/08/2019

Quatre infants saharauís passen l’estiu a la capital de les Garrigues, gràcies al projecte Vacances en Pau, i la solidaritat de les 3 famílies borgenques que els acullen. Aquest dilluns, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, la primera tinent alcalde, Núria Palau, i la regidora Ariadna Salla, els han rebut al saló de plens del consistori i els han donat la benvinguda a la ciutat, acompanyats dels coordinadors del projecte d’acollida, Nerea Alonso, i Larabas Ahmed.

Es tracta d’infants que viuen en campaments de refugiats del Saharà, actualment a Tindouf, Algèria, i que, tal i com explica Nera Alonso, membre de l’Associació Lleida pels refugiats, “sobreviuen a base de l’ajuda humanitària”.

Aquest projecte anomenat Vacances en Pau, impulsat per primera vegada per l’entitat Lleida pels Refugiats, es du a terme amb la col•laboració de l’Ajuntament de les Borges Blanques i de Càritas Diocesana, a més a més del CAP de les Borges, que s’encarrega de proporcionar als infants alguns tractaments mèdics bàsics que necessiten, juntament amb els centres ILO, Avantmèdic i el dentista Oriol Mias.

A l’acte a l’Ajuntament de les Borges Blanques, on els infants han estat obsequiats amb material escolar, no han faltat missatges de rebuig a la situació dels habitants del Sàhara, que porten 43 anys vivint en camps de refugiats, i sobrevivint gràcies a l’ajuda humanitària. En el seu transcurs, les famílies borgenques han exposat que a principis d'aquest mes de juliol van obrir les portes de casa seva a la Hlesia, a la Bucraya, al Yadmin i al Mustafa, els quatre infants sahrauís que s'estaran tot l'estiu al municipi -fins a finals d'agost i principis de setembre-.

El projecte sorgeix desprès d’haver conegut els camps de refugiats del Sàhara i la seva problemàtica. I és que la realitat sahrauí és molt complexa i injusta. Per resumir-ho, aquest territori està dividit en tres indrets: els camps de refugiats, els territoris alliberats després de la guerra i la part ocupada del Marroc desprès que, des de l’any 1976, el Sàhara Occidental va deixar de ser colònia espanyola.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

La recepció oficial a les famílies borgenques d’acollida amb els 4 infants saharauís i els coordinadors del projecte.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70