Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

El CEI de les Borges acull una jornada per analitzar la qualitat dels petits productors d’oli d’oliva verge extra

12/06/2019

El Centre d'Empreses Innovadores de les Borges Blanques acollirà aquest dijous, 13 de juny, una nova edició de les Trobades de Mestres i Operaris d’Almàsseres que s’organitzen arreu de l’Estat. La jornada compta amb més d’una cinquantena d’inscrits i analitzarà l'esforç de petites almàsseres per defensar el valor afegit d’aquestes produccions d’oli d’oliva verge extra.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, inaugurarà la jornada a les 9.45 hores, acompanyat del consultor tècnic d’Olivicultura Miguel Abad; el conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró; el president del Clúster de l’Oli de Catalunya, Ramon Barrull; i el director de l’Àrea Agroalimentària d’Interempresas Media, David Pozo.

Durant les ponències, que s’allargaran fins a les 14 hores, s’exposaran estratègies de producció basades en la qualitat, l'optimització dels equips d'extracció específics per a petites produccions i la importància de la cultura de l'oli i la tradició com a fonaments per a la producció del futur.

La idea és que presidents i membres dels consells reguladors de les cooperatives, molins i almàsseres, així com productors i venedors d’oli d’oliva verge extra, comparteixin idees i sinèrgies i proposin solucions a les problemàtiques a què s’enfronten diàriament.

A les 13.15 hores està prevista una taula rodona al voltant de l’estratègia i els reptes per captar al consumidor de l’oli gourmet i, finalment, a les 14 hores, hi ha programada una exposició d’AOVE’s a càrrec del Clúster Oleícola de Catalunya i del Centro de Interpretación Olivar y Aceite de Úbeda.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Imatge d'arxiu de la Jornada tècnica 'La qualitat de l'oli, del camp fins al consumidor'

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70