Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Enric Mir acusa el portaveu d’Ipcena d’intentar adulterar les eleccions municipals a les Borges

15/05/2019

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha acusat aquest dimecres el portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez, d’intentar adulterar les eleccions municipals. Mir ho ha expressat arran de les declaracions de Vázquez d’aquest dimecres, al bell mig de la campanya electoral, en què acusa el primer edil d’haver subministrat gasoil provinent de l’empresa familiar al consistori municipal fa gairebé un any i mig.

Enric Mir ha exposat que les acusacions tenen lloc en un context d’animadversió manifesta de Vàzquez contra la seva persona, dos dies abans que el portaveu de l’entitat ecologista hagi de comparèixer davant del jutge després que Mir es querellés per injúries i calúmnies, i el primer es negués a retractar-se en un acte de mediació.

L’alcalde borgenc ha assegurat que les factures a les quals fa referència l’ecologista són 3 rebuts que van tenir lloc entre gener i febrer de 2018 arran de la impossibilitat que el proveïdor de serveis de carburants habitual de l’Ajuntament, CEPSA, pogués subministrar el gasoil per un problema intern de distribució i ho demanés expressament a l’únic distribuïdor de la zona, Carburants Mir, segons consta en diversos correus electrònics que l’alcalde ha manifestat que pot presentar si cal. A més a més, els 3 rebuts pugen un import de 5.884,79 euros (IVA inclòs) del total de 21.522,66 euros que l’Ajuntament de les Borges es va gastar durant l’any 2018 en la compra de gasoil per a la calefacció del Pavelló.

Mir ha afegit que l’empresa que administra el seu germà no necessita prestar aquest servei, que a més a més s’ha produït a un preu per sota del de la mitjana del mercat, en molt poca quantitat de litres i per a no deixar sense subministrament la població en mig de la Fira de l’Oli i les Garrigues o d’unes competicions esportives, que es celebraven al Pavelló borgenc en les úniques ocasions que s’ha hagut de fer.

D’altra banda, cal recordar que Joan Vázquez ha intentat denunciar l’alcalde en multitud d’ocasions i per conceptes sovint del tot inversemblants, sense que cap d’elles prosperés. Així mateix, una acusació com aquesta contra l’alcalde ja va tenir lloc fa 4 anys, coincidint també justament amb la campanya de les municipals, i la causa va acabar sent arxivada, ja que Fiscalia no hi va trobar indicis delictius d’incompatibilitat ni d’aprofitament en l’actuació del consistori per part de l’alcalde.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

L'alcalde de les Borges, Enric Mir, en una imatge recent.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70