Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Enric Mir considera inaudit el malestar d’Agricultura en motiu de la 56ª Fira de l’Oli

23/01/2019

L’Ajuntament de les Borges ha demanat aquest dimecres major implicació al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya amb la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que enguany ha celebrat la seva 56a edició. En concret, l’alcalde de les Borges i president del Patronat, Enric Mir, ha destacat que les accions de promoció, “cada cop més nombroses i amb major pes per aquest sector estratègic de Catalunya”, en justifiquen la demanda.

En aquest sentit, Mir ha considerat “una invasió de competències” i, “fins a cert punt una manca de respecte cap a la potestat local” el fet que alguns càrrecs d’ERC s’hagin molestat per no encomanar a la responsable d’Agricultura, Teresa Jordà, la presentació de l’acte inaugural. El president del Patronat ha volgut deixar clar que, en aquesta edició, múltiples motius van decantar el fet que la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, n’inaugurés el certamen.

Així mateix, Enric Mir ha recordat que, uns dies abans de la celebració de la Fira, va tenir l’ocasió de conversar amb la consellera Jordà, d’una “forma amistosa” i “dins d’un clima de confiança per evitar malentesos”, tot explicant la situació i les circumstàncies de la decisió i reiterant-li personalment la seva invitació d’assistència a la Fira i l’interès perquè acudís al certamen “pel bé del territori i del sector”.

L’alcalde borgenc ha atribuït el malestar existent a les files d’ERC “bàsicament a la proximitat de les properes eleccions municipals del maig” i ha posat de manifest que “el cartell excepcional del certamen així com els excel•lents resultats i la bona rebuda del públic assistent i dels expositors participants aquests darrers anys han contribuït a propiciar aquesta situació”.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Representants i autoritats durant el primer dia d'inauguració de la 56a Fira de l'Oli.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70