Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

L’Espai Macià de les Borges inaugura l’exposició “Records de Tardor”, un homenatge pòstum a l’artista local Maria Teresa Esteller

08-11-2018

La Sala Arts 25400, a la planta 0 de l’Espai Macià de les Borges Blanques, inaugura aquest divendres, 9 de novembre, a les 20 hores, l’exposició “Records de Tardor”, amb la que durà a terme un homenatge pòstum a l’artista local Maria Teresa Esteller. La mostra, que es podrà visitar fins el pròxim 9 de desembre, està organitzada per l’Ajuntament de la capital garriguenca i l’acte inaugural comptarà amb un tast de productes de la terra.

En aquesta exposició els espectadors podran copsar com Esteller, pintava a l’oli sovint paisatges de tardor i primavera de les Borges, o quadres amb flors, plantes, arbres o alguns espais emblemàtics locals com Sant Salvador, el Canal o el Terrall.

Tot i estar orgullosa de ser mestressa de casa, i de pintar a estones lliures, entre sofregit i sofregit, Maria Teresa Esteller, abans de traspassar fa 16 anys, va deixar més d’un centenar d’obres produïdes i va fer una primera exposició l’any 1982, a la Sala d’Art Bell Esguard, que dirigia la coneguda artista borgenca Carme Benet.

Així, el consistori manté la tradició de dedicar l’exposició de novembre a un artista local que ja traspassat, com a homenatge pòstum en reconeixement a la seva obra i per mantenir viu el seu llegat i fer-lo arribar a les noves generacions; i que l’any passat va permetre recordar a Marta Viles, la impulsora de l’associació cultural borgenca Arts 25400, que dóna nom precisament a la Sala on es duen a terme aquestes mostres mensuals.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

La neboda de l'artista, Montse Esteller, amb el cartell de l'exposició.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70