Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges reviu la Batalla de l’Ebre

13/09/2018

Aquest divendres, 14 de setembre, la sala Maria Lois de la Biblioteca de les Borges reviurà els fets de la Batalla de l’Ebre i de la Lleva del Biberó, amb el relat de la historiadora Assumpta Montellà. La xerrada és una iniciativa de la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues per donar a conèixer l’enfrontament i la tasca de les lleves republicanes. El dia 7 d’octubre hi ha programada una ruta històrica per tal de conèixer l’entorn en què va succeir el conflicte més sagnant de la Guerra Civil.

Amb el títol “115 dies a l'Ebre. El sacrifici d'una lleva” la historiadora Assumpta Montellà transportarà a les Borges el relat del que va ser la batalla més decisiva de la Guerra Civil i de la qual n’ha escrit un llibre. Una documentada aproximació al dia a dia de la batalla, amb detalls estratègics i militars, que inclouen testimonis inèdits i precisions històriques.

Autora de la Maternitat d’Elna
Assumpta Montellà va néixer a Mataró el 1958 i ha aconseguit un èxit rotund de crítica i públic en el seu primer volum, “La Maternitat d’Elna”. Tot un fenomen social, adaptat a la gran pantalla, en què la historiadora catalana treu a la llum l’emotiva història de la Maternitat. Posteriorment, a banda dels “115 dies a l'Ebre. El sacrifici d'una lleva”, Montellà també és autora de “El setè camió”, “Contrabandistes de la llibertat” i “El silenci dels telers “.

Visita al camp de batalla el dia 7 d’octubre
El proper 7 d’octubre, la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues ha organitzat una ruta història d’un dia dins els escenaris de la Batalla de l’Ebre. Els assistents podran tornar a creuar l’Ebre com ho feien els soldats, passejar pel poble derruït de Corbera, entrar a les trinxeres, conèixer la fossa comú de Les Camposines i palpar el passat tot convertint l’experiència en un homenatge per a tots aquells que hi van deixar la vida.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Assumpta Montellà en una xerrada sobre el seu llibre La Maternitat d'Elna.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70