Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges apropa els gegants i els diables als infants i aplega 500 persones en el sopar popular

29/08/2018

Més d’un centenar de nens i nenes han participat al taller infantil que han organitzat la colla de diables de les Borges Blanques “Els Borjuts” i el grup de gegants Grup Vivall. Durant la trobada, els menuts han tingut l’oportunitat de participar en una petita gimcana de foc, col·laborar en la creació d’un mural i realitzar un “photocall”. A més a més, la colla gegantera ha aprofitat l’ocasió per apropar aquesta tradició popular catalana als més xics tot ensenyant-los a portar un gegantó, d’un metre d’alçada. La llonganissada popular d’aquest vespre compta 500 persones inscrites.

L’activitat és el segon any que s’organitza i coincideix amb la creació de la nova colla de diables i tabalers, de la qual en formen part més de 50 persones.

Segons Oriol Satorra, membre d’“Els Borjuts”, el taller ha tingut molt bona acollida i els nens i les nenes, d’entre 2 i 11 anys, han viscut amb intensitat els preludis de la Festa Major.

500 inscrits a la llonganissada popular

D’altra banda, aquest dimecres a les 21 hores, “Els Borjuts” han organitzat una llonganissada popular als Jardins del Terrall en què hi participaran 500 persones.

Així mateix, aquest vespre, a les 23 hores i sense moure’ns de lloc, tots els assistents podran gaudir del monòleg “Farts de Riure” de la mà de David Sas i Toni Cruz.

Actes previstos per dijous

Abans de l’inici de la Festa Major de les Borges 2018, aquest dijous hi ha prevista una festa Holi a les 19.30 hores a l’Avinguda de Jaume I de les Borges. Durant la pluja de colors es recomana portar una samarreta blanca i ulleres de sol o d’aigua per a protegir-se els ulls. Els assistents obtindran una bossa per emplenar de llum i color els carrers borgencs i mimetitzar aquesta festa popular índia que se celebra com a símbol de felicitat per a l’arribada de la primavera.

En acabat, hi haurà una gran festa de l’escuma per a tots els participants.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Els nens i nenes han participat en una gimcana organitzada pel grup de diables Els Borjuts.

Els infants han conegut de prop com actuen les colles de diables i de gegants.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70