Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

L’Associació Talma instal·la el seu nou Servei de formació i d’inserció sociolaboral al CEI de les Borges

11-04-2018

L’Associació Talma, que ofereix serveis i suport a les persones, ha decidit instal·lar un servei de formació i inserció laboral al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de les Borges, per dur-hi a terme un projecte innovador, en un entorn rural, que evitarà que els habitants de la capital i de la resta de la comarca de les Garrigues hagin de desplaçar-se a les ciutats més pròximes per formar-se o buscar feina i que acabin marxant-hi a viure.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, els han volgut donar la benvinguda personalment, i han estat rebuts per la directora de l’Associació Talma, Rosa Ticó, i a la coordinadora del servei, Mariona Seró, juntament amb 3 dels quatre treballadors habituals del Servei.

Així des dels 150 metres quadrats, repartits en 3 sales i un despatx, que han contractat per instal·lar-hi “apunt”, el seu servei de formació i d’inserció sociolaboral, afavoriran la inclusió social atenent persones amb discapacitat, trastorns mentals i risc d’exclusió atenent les seves especificitats però treballant conjuntament per aconseguir els seus objectius. A l’Associació Talma, en ple procés d’homologació pel Servei d’Ocupació de Catalunya, consideren que la persona és el centre del seu procés i l’atenen en la seva globalitat a través de metodologies innovadores com el model per competències ISFOL, ja siguin tècnic-professionals, de base o transversals, i incorporant elements com la gamificació i les TIC.

El regidor Jordi Ribalta ha exposat que “estem molt contents d’acollir una empresa social com Talma al nostre CEI, que contribueix a fer més fàcil el dia a dia a les persones amb discapacitat, trastorn mental o risc d’exclusió social de la comarca, per millorar-ne la qualitat de vida”.

Al seu torn, la coordinadora Mariona Seró ha afirmat que “hem portat el servei des de Juneda a les Borges per tenir presència a la capital i facilitar el transport i l’accés a persones d’arreu de la comarca. Així, esperem convertir-nos en un centre de referència en la inserció laboral a les Garrigues”.

El CEI gairebé al màxim de la seva capacitat
Amb aquesta nova incorporació, que s’ha fet per un període de 3 anys, prorrogables 2 anys més, el CEI de les Borges Blanques ja només té disponibles dos espais, una de gran que actualment s’utilitza com a Sala d’Actes i una altra de 45 metres quadrats, tot i que també està en procés de lloguer; a més a més de dues taules de l’espai coworking.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

L'alcalde i el regidor de Promoció Econòmica donen la benvinguda a l'Associació Talma al CEI de les Borges.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70