Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges adquireix una vintena de llibres sobre la dictadura i la democràcia, 1923-1936, a la capital garriguenca

03-04-2018

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha adquirit una vintena d’exemplars del llibre “Dictadura i democràcia. Les Borges Blanques, 1923-1936”, de l’historiador de la capital garriguenca, Marc Macià Farré, editat pel Servei de Publicacions de la UdL. Així, el consistori borgenc continua amb la seva política d’adquisició de llibres de temàtica local, garriguenca i d’autors locals per contribuir a difondre’ls i dipositar-los a la Biblioteca municipal, per facilitar-ne l’accés de la ciutadania.

En aquesta ocasió, el treball literari d’aquest doctor en Història Contemporània per la Universitat de Lleida (UdL), on imparteix classes, és fruit, en part, de la seva tesi doctoral 'Dictadura i democràcia en el món rural català: Les Borges Blanques 1923-1945' sobre la història d'aquest període a les Borges. A més a més, amb ell, Macià va guanyar l'any 2016 el 27è Premi d'història local Josep Lladonosa i Pujol, atorgat per l'Ajuntament d'Alguaire i que ha comportat, entre altres, que aquest pròxim Sant Jordi 2018 sigui la publicació que distribuirà en format llibre el diari La Mañana a tots els seus lectors i subscriptors.

El jove historiador borgenc ha volgut “agrair el suport institucional que permet impulsar la publicació de llibres com aquest, i animar a tots els amics de les Borges a adquirir-lo per conèixer més i millor la nostra història”.

Premis Josep Lladonosa i Pujol
Els premis Josep Lladonosa i Pujol atorgats cada any, per l'Ajuntament d'Alguaire i el patronat Josep Lladonosa i Pujol, als millors "estudis d'història local en l'àmbit de les terres de llengua catalana", amb la col·laboració de La Mañana – Diari de Ponent i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida.

Aquests guardons porten el nom de l’historiador i cronista d’Alguaire, Josep Lladonosa i Pujol (1907-1990), que va destacar en gran mesura pels seus elaborats i reconeguts treballs d'investigació sobre la història de les comarques de Lleida que, entre altres importants reconeixements, li van valdre la Creu de Sant Jordi l’any 1982.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

L'historiador borgenc, Marc Macià, amb la portada del seu nou llibre.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70