Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

L’Ajuntament de les Borges activa el protocol d’actuació per nevades

27-02-2018

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha activat aquest dimarts al matí el Protocol d’Actuació Municipal en cas de nevades, i ha començat a repartir sal en 8 indrets diferents de la capital de les Garrigues. Aquesta activació comporta una sèrie de dispositius com, entre altres 4 maquines, 75 tones de sal emmagatzemades i el personal de la brigada municipal que estarà en tot moment preparat per actuar en el cas que sigui necessari.

Aquest Pla coordina els diferents serveis municipals, centres sanitaris i educatius, cossos de seguretat, entre altres equipaments sensibles de la ciutat com la residència d’avis i la Llar de Jubilats, en previsió de l’episodi de fred i neu que es preveu que afecti a gairebé tot el país durant les pròximes 24 hores.

Així, els serveis de neteja, la brigada d’obres i jardineria, serveis socials i educatius i policia municipal, entre d’altres, estan a punt per actuar quan sigui necessari. Igualment, a l’apartat de protecció civil de la web del consistori (http://pcborgesblanques.blogspot.com.es/) hi ha exposats els consells de seguretat i el mapa amb els 8 punts de sal ubicats a les Borges, al xamfrà entre C/ Sant Isidre / Sant Sebastià; al C/ Sant Pere (davant l’antic CAP); a l’Avinguda Francesc Macià, al xamfrà amb C/ Mossèn Cinto Verdaguer; al Passeig del Terrall (costat Biblioteca); a l’Avinguda Carrasco i Formiguera al xamfrà amb C/ Magí Morera; a la Plaça Europa (davant sortidor); al C/ Pica d'Estats xamfrà amb C/ Pirineus (la zona del PP6); i a la Plaça Porxada (consultar el mapa a l’enllaç: http://bit.ly/nevada2018).

“L’Ajuntament ha preparat 8 dipòsits de sal per a què la població es pugui abastir, i té una previsió de 75 tones de sal preparades per a qualsevol emergència que pugui sorgir mentre ens afecti l’onada de fred”, apunta l’alcalde Enric Mir.

En aquest sentit, des del consistori, “aconsellem que cal extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció davant de les onades de fred”. L’Ajuntament recorda la conveniència de no regar les plantes ni mullar el terra, i deixar un rajolí d’aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades. Pel que fa als consells bàsics per a les persones, cal abrigar-se, protegir-se la cara i el cap i evitar exposar-se al fred, a més de mantenir-se molt alerta per evitar relliscades.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Enric Mir revisant el dipòsit de sal al Terrall, en previsió de la nevada d'aquest dimarts i dimecres a les Borges.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70