Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges inicia el soterrament de la línia elèctrica del Camí del Cementiri Vell

15-02-2018

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat aquesta setmana els treballs de soterrament de la línia elèctrica aèria de mitja tensió, que discorre en paral·lel al Camí del Cementiri Vell. L’actuació, en la qual s’aprofitarà per substituir tot el cablejat nou que ara quedarà soterrat, també preveu la retirada de 6 cables que connecten les torres metàl·liques amb la subestació elèctrica ubicada al Carrer Castell Alt, just davant del nou Mirador dels Pirineus.

Els treballs, executats per un constructor local per un import de 34.913,18 euros amb IVA inclòs, es preveu que tinguin una durada màxima de 21 dies i consistiran en realitzar una rasa de 500 metres de llarg, per un i mig de fondària, que permeti soterrar la línia i iniciar les obres de millora del Camí del Cementiri Vell previstes a continuació. Com que es tracta d’un vial amb circulació de vehicles, està previst que, per tal de reduir l’impacte a la ciutadania, l’obra s’executi per fases.

Segons ha exposat l’alcalde Enric Mir, l’actuació permet seguir millorant i fent encara més atractiu i visitables els llocs amb més importància a nivell de la nostra memòria història i pes cultural de la capital garriguenca, ja que suposarà una millora visual molt significativa a nivell paisatgístic. Aquest treballs s’afegiran als de dignificació del Cementiri Vell, que es van realitzar fa poc més de tres anys; als de la nova Plaça de l’Abadia que connecta el Centre Històric amb la part alta, que va ser arranjada fa un any i mig; i als que es van dur a terme per a la instal·lació del nou mirador amb vistes als Pirineus de fa tot just unes setmanes.

Mir ha afegit que han volgut dur a terme aquest soterrament aprofitant les obres de millora del ferm i del voral del Camí del Cementiri Vell, l’estat del qual representa un perill per a tots els veïns i veïnes que hi van diàriament a passejar o hi transiten amb els seus vehicles.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

La línia elèctrica del Camí del Cementiri Vell de les Borges.

La subestació elèctrica ubicada davant del Mirador del Castell Alt de les Borges.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70