Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Meritxell Serret: “Les Fires de l’Oli de les Garrigues i el Torró d’Agramunt representen el canvi de futur que dóna vida al país”

21-01-2018

La consellera d’Agricultura participa des de Brussel·les en l'agermanament de les Fires de l'Oli i les Garrigues i del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt

Emotiva salutació en directe des de Brussel·les de Meritxell Serret al públic de la Fira garriguenca, en el marc de l'acte d'agermanament de les dues fires lleidatanes. La consellera ha destacat que l'acte representava l'esforç d'uns dirigents, que creu en la seva gent i en el potencial dels productes que es generen en els seus territoris, i que no fan més que facilitar eines que ajudin al desenvolupament econòmic i humà del seu entorn i del país. Serret ha assegurat que ambdós certàmens representen la constatació que el futur es guanya dia a dia, i que la voluntat de tirar endavant és la millor recepta per aconseguir l'èxit.

La consellera ha explicat que les Borges i Agramunt comparteixen uns orígens de secà que s'estan convertint en regadiu, i aquest repte aquest gran canvi de futur reconeix, l'impuls i el dinamisme que fan avançar les seves fires, dos territoris que també comparteixen la voluntat de desenvolupar la seva indústria, el comerç, turisme, la gastronomia i els serveis que donen vida al país.

Un agermanament que tal com apuntava l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, representa compartir experiències de certàmens que aposten per la divulgació de l'excel·lència dels productes que surten del territori. En aquest sentit l'alcalde de les Borges, Enric Mir, ha destacat que l'agermanament de les dues fires representa l'esforç, el treball i la capacitat de la terra per generar no tan sols productes de gran qualitat sinó que aporten beneficis extraordinaris a nivell de salut.

L'acte, a més a més de Serret, també ha estat apadrinat per l'escriptor Francesc Canosa que ha reiterat la seva contundent aposta per la potencialitat de Ponent, en tots els àmbits de la societat i l'economia, potencials dels quals se n'han de fer prescriptors la mateixa gent del territori.

D'altra banda, la Fira de l'Oli i les Garrigues ha lliurat aquest dissabte els guardons a les millors iniciatives comercials i turístiques que s'han dut a terme al llarg de l'any 2017. Amb aquesta actuació l'ens firal té la voluntat d'incentivar l'emprenedoria i l'arrelament al territori.

En aquesta edició els organitzadors han reconegut com a millor iniciativa comercial el projecte Impacte Gym que han impulsat Cinthia Cellés i Marc Riu. Pel que fa a la millor iniciativa empresarial, el jurat ha considerat premiar a l'empresa Agroborges, i pel que fa a la millor iniciativa turística el millor projecte ha sigut el proposat per la Cooperativa Agrària Espluguenca.

En el marc de la 55a edició de la Fira de l'Oli Qualitat Extra Verge i les Garrigues els organitzadors també ha guardonat a l'empresa Mas del Clos de Mora d'Ebre per la presentació del producte i el disseny de la llauna d'oli. En la mateixa modalitat es concedeix un accèssit a l'ampolla opaca de l'oli Verde Esmeralda Olive de l'empresa Úbeda.
El jurat també ha premiat a l'empresa La Bodega com a millor estand del Pavelló Comercial, i al Molí d'Alcanó per ser el millor disseny de l'espai en el Pavelló de l'Oli, en aquest recinte també s'ha atorgat un accèssit a la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques.

Programa de diumenge
Fira de l'Oli Qualitat Extra Verge i les Garrigues clourà diumenge la 55a edició amb una àmplia agenda d'activitats per a tots els públics que arrencaran a les 9 hores amb l'esmorzar popular al Terrall, per donar pas a partir de les 10 hores, a la tradicional convocatòria atlètica del certamen, la XV Cursa de l'Oli.

A les 12 del migdia la Fira de l'Oli retrà homenatge a la comarca, un acte en el qual el Consell Comarcal de les Garrigues reuneix a tots els representants locals en la sala d'actes de la cooperativa Sant Isidre. A la mateixa hora es donarà inici a la tradicional benedicció dels animals i els tres tombs.

Les activitats de la jornada clouran amb la demostració gastronòmica del xef Jeroni Castell del restaurant les Moles d'Ulldecona, que compta amb una estrella Michelin, que donarà pas a l'acte de cloenda, a les 20 hores, que presidirà l'exdiputada de les garrigues al Parlament de Catalunya Ramona Barrufet, qui serà l'encarregada de lliurar el premi al millor Oli de la Fira.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

La consellera Meritxell Serret participa des de Brussel·les en l'agermanament de les Fires de l'Oli i les Garrigues i del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt.

Xou cooking en directe del xef Xixo Castaño, del restaurant Malena de Gimenells, amb una estrella Michelin

El públic protagonista de la tarda del dissabte a la Fira de l'Oli i les Garrigues.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70