Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les fires generen 1.678,7 milions d’euros a Catalunya en els anys 2015 i 2016

23-11-2017

Segons s’ha informat en la presentació de l’Estudi de l’Impacte Econòmic en la 2a jornada del 24è Congrés de Fires de Catalunya que es celebra a les Borges Blanques aquests 22 i 23 de novembre

Les fires que s’han dut a terme a Catalunya durant els anys 2015 i 2016 han generat 1.678,7 milions d’euros en despeses d’inversió, funcionament i organització, que representen el 18% del total, i les despeses dels visitants i expositors, que suposen el restant 82%.

Així es desprèn de l’Estudi de l’Impacte Econòmic que s’ha presentat aquest dijous en la 2a jornada del 24è Congrés de Fires de Catalunya, que es celebra al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de les Borges Blanques aquests 22 i 23 de novembre. El mateix estudi, que ha estat elaborat per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, també destaca que els impactes totals dels certàmens catalans obtinguts amb la suma dels directes, indirectes i induïts suposen 3.509,2 milions d’euros en termes de valor de la producció; 1.945,4 milions en termes de valor afegit; 34.000 llocs de treball i 504 milions d’euros d’ingressos fiscals.

D’aquesta manera, l’activitat firal suposa el 0,48% del valor afegit de Catalunya, el 0,56% dels llocs de treball i 0,49% de l’impacte fiscal; a més a més, els sectors que reben més impacte són el comerç, el transport i l’hostaleria; i els beneficis socials que genera l’activitat firal gairebé multipliquen per 4 els costos socials de la mateixa. Finalment, l’estudi revela que la generació de gasos d’efecte hivernacle i de residus per unitat de producció a conseqüència de l’impacte de l’activitat firal és menor que la mitjana de l’economia catalana.

La resta de la jornada ha estat marcada per la conferència “Fires en temps digitals. Reptes i oportunitats”, a càrrec del soci president de Roca Salvatella, Genís Roca; la presentació de l’eina per valorar la satisfacció dels expositors i detectar oportunitats de millora a les fires, impulsada per la Generalitat de Catalunya; pel debat “De preocupar-nos a ocupar-nos de la gestió d’una fira. Per què necessitem un programa informàtic?”, amb els ponents Fabio Valbonesi, director de Fira de Calella; Martí Marsal, gerent de Fira d’Igualada; i Joan Dalmases, programador i creador de l’aplicatiu.

Finalment, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, i el president de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Ramon Ferrando han estat els encarregats de cloure aquest 24è Congrés de Fires de Catalunya. Mir ha volgut “animar els tècnics a continuar amb la gran i imprescindible tasca de dinamització de les economies locals, a través de les cada dia més potents fires que organitzeu arreu del país, per les que per responsabilitat social sempre tindreu al vostre costat a les institucions públiques municipals i catalanes”.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Enric Mir i Ramon Ferrando duent a terme la cloenda del 24è Congrés de Fires de Catalunya a les Borges Blanques.

La conferència de Genís Roca en el 24è Congrés de Fires de Catalunya dut a terme a les Borges Blanques.

El debat de preocupar-nos a ocupar-nos de les gestió d'una fira, que s'ha dut a terme durant la 2a jornada del 24è Congrés de Fires de Catalunya, a les Borges Blanques.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70