Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

La situació política no afecta a les fires que es fan a Catalunya

22-11-2017

Segons s’ha informat en el 24è Congrés de Fires de Catalunya que es celebra a les Borges Blanques aquests 22 i 23 de novembre

La Fira de l’Oli i les Garrigues ha aprofitat l’esdeveniment per signar un conveni de col·laboració amb el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, el president de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Ramon Ferrando, i la directora general de Comerç, Montserrat Vilalta, han inaugurat aquest dimecres el 24è Congrés de Fires de Catalunya, que s’està duent terme aquests 22 i 23 de novembre a la capital de les Garrigues. Allí s’ha informat que el nombre de fires previstes per aquest 2018 serà pràcticament el mateix que el del 2017, fet que evidencia que la situació política no afecta els certàmens que es realitzen a Catalunya.

En el transcurs de l’acte, que s’ha dut a terme al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de les Borges Blanques, i al que entre altres han assistit el vicepresident del Consell Comarcal de les Garrigues, Jordi Sarlé, el director dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo, i el conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró, l’alcalde Enric Mir ha reivindicat el dinamisme firal de les comarques de Lleida, especialment dels municipis petits i volgut agrair personalment el premi a la Innovació de les Fires de Catalunya que es va concedir en el congrés de l’any passat a la Fira de l’Oli i les Garrigues i que s’escollís la ciutat de les Borges per dur-hi a terme el congrés d’enguany, ja que són decisions que suposen un reconeixement al treball de tot l’equip del certamen, que s’esforça i es supera cada any, combinant la tradició i la innovació, per evolucionar la Fira i especialitzar-la per fer una millor promoció del territori i del seu producte més excel·lent i saludable.

Al seu torn, la directora general de Comerç ha exposat que aquest congrés serveix per destacar elements com la col·laboració de les institucions públiques que organitzen l’esdeveniment. Així, també s’hi presenten dades d’iniciatives importants que passen a la nostra economia, com les 458 fires que es celebraran a Catalunya el 2018, de les que 43 seran d’àmbit estatal o internacional i 415 d’àmbit català, el que per a Vilalta indica que som un terra d’emprenedoria i un país punter a nivell firal europeu. A continuació ha volgut destacar els perfils diversos dels assistents, capaços d’organitzar fires singulars i amb capacitat de lideratge al territori, i ha finalitzat lloant el contingut del congrés, ja que suposarà un punt d’inflexió al sector, gràcies a tractar temes generals i específics que aportaran nous i diversos coneixements als certàmens firals catalans.

Finalment, el president de la FEFIC ha exposat la necessitat de que els tècnics i responsables firals segueixin formant-se i compartint eines i coneixements, ja que tot i la incertesa actual a Catalunya es continuen organitzant fires cada dia. En aquest sentit, Ferrando ha exposat que aquest any vinent hi haurà 6 fires més que l’anterior en l’àmbit de Catalunya, que compensaran la quinzena de menys que es duran a terme en l’àmbit estatal i internacional, ja que n’hi ha moltes de bianuals que només s’organitzen els anys parells. Amb tot, el president de la FEFIC ha exposat que malgrat la situació política no afecti la celebració de fires, si que és cert que amb els darrers esdeveniments viscuts a Catalunya, l’ambient que es pot viure en els certàmens no és el millor possible.

La resta de la jornada
En el marc del congrés, la directora general de Comerç, en qualitat de responsable del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), ha signat un conveni amb l’alcalde de les Borges per a col·laborar econòmicament amb la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues.

La jornada ha continuat amb la xerrada “Com mantenir el bon humor a l’organització de la fira, a càrrec del periodista Xavier Graset; i amb la conferència “on i off, dos canals i un destí per a les fires: vendre més”, a càrrec de l’especialista en comunicació comercial, innovació i desenvolupament de marques i vendes, Pablo Foncillas. A la tarda s’han dut a terme 3 debats simultanis sobre “Eines d’enquesta a visitants. Tipologia d’enquestes i formularis”; “Impulsant un nou model de Fires Mercat d’Artesania”; i “Legislació i normativa en instal·lacions temporals”, i s’ha realitzat l’Assemblea general de la FEFIC i visitat l’Espai Macià, on s’ha dut a terme un maridatge de productes de les Garrigues amb oli.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

L'acte d'inauguració del 24è Congrés de Fires de Catalunya a les Borges Blanques

Montserrat Vilalta i Enric Mir signant el conveni de col·laboració entre el CCAM i la Fira de l'Oli i les Garrigues

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70