Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Les Borges proclama els seus representants del pubillatge 2017-2018

20-11-2017

Aquest diumenge, 19 de novembre, ha tingut lloc a les Borges Blanques la festa del Pubillatge, que ha servit per proclamar els nous representants borgencs per als anys 2017-2018. Així, s’ha escollit com a Hereu a l’Aleix Bresolí Fusté, com a Pubilla a l’Aina Espasa Molina, com a Hereuet al Marc Cambrodí Tena, i com a Pubilleta a la Nora Cornudella Sans.

D’aquesta manera, han donat per finalitzada la seva trajectòria com a hereus i pubilles l'Ismael Arredondo, el Pol Vives Vilà, la Sònia Mir Caminal i l'Aroa Espasa Molina. La festa dedicada a fomentar les tradicions catalanes ha començat amb una recepció a l'Ajuntament borgenc de tots els hereus i pubilles vinguts de diferents indrets de Catalunya que, juntament amb els de les Borges, han iniciat una cercavila acompanyats pels gegants, tabalers i diables de la comissió de la Trobada de Gegants, que els ha portat fins al Pavelló de l'Oli de la capital garriguenca.

Allí, els infants han jugat amb inflables i els adults han gaudit d’un vermut amb el grup Afro Caribbean Collective, que ha donat pas a l’inici de l’acte a l’acte formal de Proclamació del Pubillatge 2017-2018, al mateix Pavelló de l’Oli de la capital garriguenca. Després de la presentació dels hereus i pubilles vinguts d'arreu de Catalunya, els que fins diumenge han estat els quatre representants del pubillatge de les Borges Blanques han fet un parlament manifestant les seves experiències durant aquests dos anys, en un acte que ha estat conduït per la regidora de Cultura, Ariadna Salla, i que ha recordat els presos polítics, tant en els diversos parlaments com en la cercavila, on els gegants portaven la boca tapada.

Abans de la proclamació dels nous hereus i pubilles s'ha passat una presentació multimèdia on es veia els llocs que han visitat durant aquests anys i els actes als quals han participat en la nostra ciutat. A continuació, l’alcalde i diversos regidors del consistori els han regalat uns obsequis i s'ha passat al moment emotiu de retirada de faixes i bandes, que ha tingut el punt culminant amb la proclamació dels nous joves que representaran a les Borges arreu de Catalunya, que també han volgut adreçar unes paraules a tots els assistents. Per finalitzar, l'alcalde Enric Mir i representant del pubillatge de les Terres de Lleida, la borgenca Gisela Falcó Vila, han fet un breu parlament i s'ha acabat l'acte amb el cant dels Segadors.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Els representants del publillatge borgenc sortint i els proclamats diumenge. Foto Anna Rufié

Els que fins ara han estat els representants del pubillatge borgenc amb gegants amb la boca tapada per reclamar l'alliberament dels presos polítics. Foto Anna Rufié

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70