Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

Ple extraordinari a les Borges per exigir l'alliberament immediat dels presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, i que s’aturi la suspensió de l'autonomia de Catalunya

23-10-2017

Aquest dilluns, 23 d’octubre, s’ha convocat d’urgència un Ple extraordinari a l’Ajuntament de les Borges Blanques on està previst que es debatin i es votin dues mocions que exigeixen l’alliberament immediat dels presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; i que s’aturi la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

La sessió, que es durà a terme a les 20.00 hores a la Sala de Plens del consistori borgenc, té previst aprovar les mocions elaborades conjuntament per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

En la que exigeix l’alliberament dels Jordis, també es declara la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals, i manifestar la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones, per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal. En el tercer acord, es denuncia la mana de separació de poders a l’Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació. El quart punt demana a les institucions europees que no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura; i finalment, en el darrer acord s’anuncia que es comunicarà la moció al Parlament de Catalunya, a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH), i al Congrés de Diputats, l’ACM i l’AMI.

La segona moció consta de quatre punts que manifesten el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’octubre, en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya. El segon punt condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya, a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes. El tercer acord insta el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya, que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. Finalment, la moció acorda comunicar-ne l’aprovació a les presidències de la Generalitat i el Parlament, a l’ACM, l’AMI, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament català.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Sessió a la Sala de Plens de l'Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70