Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

L’Ajuntament de les Borges converteix en gratuït el servei de teleassistència a les persones grans

30/08/2017

El servei integral de teleassistència a les Borges Blanques ha esdevingut una prioritat social, ja que l’Ajuntament de la capital de les Garrigues comença a assumir-ne el cost que fins ara pagaven els usuaris borgencs.

Aquest servei vetlla pel benestar de les persones grans, garantint l’atenció immediata davant de qualsevol incidència les 24 hores del dia, durant tot l’any, mitjançant un senzill penjoll que porta incorporat un botó de trucada que posa en comunicació a la persona amb una central d’atenció que respon immediatament a la seva consulta o petició d’ajuda. També es realitzen trucades i visites de seguiment, alhora ofereix la possibilitat de fer ús d’un servei d’agenda per recordatoris de visites mèdiques, dates senyalades i control de medicació dels usuaris, entre altres. A més a més, es complementa amb serveis com les Unitats Mòbils, els dispositius de seguretat o el reforç en el seguiment de les persones més fràgils.

El consistori borgenc, que va aprovar la proposta d’ajudar amb la subvenció d’aquest servei en el darrer Ple, garanteix que les persones de les Borges que en són usuàries tinguin la prestació de forma gratuïta. A dia d’avui, hi ha un total de 70 usuaris del servei, 53 dels quals són menors de 90 anys, dels 69 als 89, amb una mitjana de 84 anys i 17 van dels 90 als 97 anys.

Actualment el preu públic del servei és d’11,44 euros mensuals dels quals els seus usuaris que tenen fins a 89 anys reben una bonificació del 25% amb què fins ara els quedava un cost de 8,58 euros i els majors de 90 anys rebien una bonificació del 50% amb què el Servei els quedava per 5,72 euros i que ara tots plegats deixaran d’haver de pagar gràcies a la subvenció de l’Ajuntament de les Borges Blanques.

La regidora de Benestar, Família i Salut, Esther Vallès, ha constatat que “aquest servei és una gran eina per promoure el benestar i l’autonomia d’aquelles persones que es troben en situació de risc de dependència. Des del consistori hem volgut treballar per promoure una millor qualitat de vida de la nostra gent gran i poder-los oferir més comoditat i tranquil•litat i també a les seves famílies”.

Per la seva banda, l’alcalde Enric Mir ha exposat que “aquest era un compromís importantíssim del nostre programa electoral amb el qual aconseguim aportar vida als anys de la nostra gent gran. Per nosaltres, és una prioritat seguir incrementant la justícia social i la qualitat de vida de les famílies borgenques especialment d’aquells que més s’ho mereixen i ho requereixen com en aquest cas”.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Octogenaris Homenatjats 1936-2016 a les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70