Secció actual:
Viure a les Borges
Seccions:
Ets a: Portada > Viure a les Borges > Què passa a les Borges?

El Museu Nacional d’Art de Catalunya lliura, a l’ Espai Macià de les Borges, una fotografia gegant del President

16/02/2017

L’Espai Macià de les Borges ha incorporat una fotografia en grans dimensions del President. La imatge, d’1,80 metres d’alçada aproximadament, ha estat cedida pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) després que la besnéta del President, Teresa Pi-Sunyer, sol•licités aquest traspàs en creure que el centre borgenc era el lloc més adient.

La besnéta del President Macià va fer recentment una donació al centre de les Borges Blanques en nom de la seva mare, Maria Teresa Peyrí, qui havia estat en contacte amb l’Espai Macià perquè tenia la intenció de fer aquesta donació per homenatjar el President, a causa del fort vincle familiar que Francesc Macià tenia amb la capital de les Garrigues, però malauradament va morir i la besnéta va voler complir amb la voluntat de la seva mare.

Així doncs, el centre d’interpretació de la figura de Francesc Macià va rebre una donació amb una important secció bibliogràfica de la biblioteca personal de Francesc Macià i amb diferents objectes personals del President, a la que faltava incorporar la fotografia del MNAC. La regidora de Patrimoni i Equipaments Culturals de les Borges, Maria Fusté, s’ha mostrat “molt agraïda per aquest donatiu que permet seguir augmentant l’important fons documental vinculat al President Macià que tenim a la capital de les Garrigues”.

La imatge té un gran valor històric i també artístic, ja que ha estat exposada en diferents ocasions al Palau de la Generalitat de Catalunya. Actualment es troba en molt bon estat de conservació, ha estat restaurada fa poc, i està subjectada amb un suport de fusta.

Amb aquesta nova adquisició l’Espai Macià, ubicat al nucli històric de la ciutat borgenca, augmenta la col•lecció d’elements que permeten als visitants conèixer la història vital i política d’una de les figures polítiques més carismàtiques de Catalunya.

  • Facebook
  • TwitThis
  • del.icio.us
  • Technorati
  • latafanera
  • Meneame
  • MySpace

Fotografia de Francesc Macià exposada a les Borges Blanques.

Ajuntament de les Borges Blanques

Ajuntament de les Borges Blanques

C/ del Carme, 21
25400 Les Borges Blanques

Tel: 973 14 28 50
Fax: 973 14 31 70